21 Ιαν 2008

Οι επόμενες κινήσεις του υπ. Παιδείας μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους διορισμούς του 2002

Οι επόμενες κινήσεις του υπ. Παιδείας μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους διορισμούς του 2002 Tην απόφαση του Γ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η διαδικασία βάσει της οποίας έγιναν το έτος 2002 οι διορισμοί εκπαιδευτικών διαφόρων κλάδων σε οργανικές θέσεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναμένει και επίσημα το υπουργείο Παιδείας για να προβεί στις επόμενες κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr, ήδη ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει αναθέσει στη νομική υπηρεσία του υπουργείου να αναζητήσει την απόφαση εφόσον αυτή γίνει δεκτή από την Ολομέλεια του ΣτΕ και μόλις αυτή καθαρογραφεί. Στις προθέσεις του κ. Στυλιανίδη είναι να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές κινήσεις , προκειμένου να αρθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του ΣτΕ το οποίο έκρινε ότι μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 τον πρώτο λόγο γι αυτού του είδους τις διαδικασίες πρέπει να έχει το ΑΣΕΠ, μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού. Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο πρόσληψης των εκπαιδευτικών που είχαν προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο

10 Ιαν 2008

«Πράσινο φως» για δεύτερη θέση στο δημόσιο στους αναπληρωτές και ωρομισθίους01/01/2008 19:42

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας , το οποίο παρουσιάζει κατ αποκλειστικότητα το esos.gr η πρόσληψη εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων, έστω και αν αυτοί απασχολούνται ήδη στον δημόσιο τομέα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, είναι επιτρεπτή, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις : Α.H δεύτερη απασχόληση δεν είναι κατά πλήρες ωράριο εργασίας.Β.Η καταβαλλόμενη γι αυτή ακαθάριστη αμοιβή δεν υπερβαίνει το βασικό μισθό του μισθολογικού κλιμακίου 14Γ.Το σύνολο των καθαρών τακτικών απολαβών και από τις δυο απασχολήσεις ή τη θέση και τη μερική απασχόληση δεν υπερβαίνει το διπλάσιο του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 8.

Καζάνι που "βράζει" η παιδεία

Yπ ατμόν βρίσκεται ο χώρος της παιδείας καθώς οι συνδικαλιστές και των τριών βαθμίδων καλούν τους κλάδους σε κινητοποιήσεις. Η διοίκηση της ΟΛΜΕ με σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι αρνείται το διάλογο και προαναγγέλει απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο Φλεβάρη. Οι καθηγητές των ΤΕΙ θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση την Παρασκευή και πορεία μαζί με τους φοιτητές , ενώ απειλούν με κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις. Οι πανεπιστημιακοί θα συνεδριάσουν στις 19 Ιανουαρίου για να διαμορφώσουν το πρόγραμμα της δράσης τους. Κινητικότητα επικρατεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση . Η διοίκηση της ΔΟΕ αναμένεται καθορίσει τη στάση της στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ειδικότερα οι καθηγητές των ΤΕΙ διεκδικούν - εξομοίωση των αποδοχών του ΕΠ των ΤΕΙ με το ΔΕΠ των πανεπιστημίων - ολοκλήρωση της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ στις ειδικότητες που εκκρεμούν. - ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ και προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της απευθύνει δημόσια έκκληση προς τον κ. Στυλιανίδη, «να ασκήσει τη δημοκρατική ευθύνη του και να δώσει άμεσα και καθαρά τις απαντήσεις της Κυβέρνησης στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας». Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο ζήτημα της συνεχιζόμενης άρνησης της πολιτικής ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να συζητήσει με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τα απεργιακά αιτήματα 90.000 εκπαιδευτικών καθώς και τα οξυμένα προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών και συνεχίζει: «Η τακτική αυτή του Υπουργού Παιδείας, την οποία καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά, πέρα από μια πολιτικά ατελέσφορη επίδειξη πυγμής εκφράζει και την προσπάθειά του να επιβάλλει νέα ήθη και πρακτικές στις σχέσεις της Κυβέρνησης με θεσμούς εκπροσώπησης των εργαζομένων όπως τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα. Οι πρακτικές αυτές δεν ελέγχονται μόνο ως αντιδεοντολογικές έως και αντιδημοκρατικές. Αποκαλύπτουν και την πρόθεσή της να επιμείνει, πάση θυσία, σε μια αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Όμως, με αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι έχουν αμετάκλητα αποφασίσει ότι θα συγκρουστούν, για να την ανατρέψουν. Και αυτό υποχρεούνται να το σταθμίσουν πολύ σοβαρά η Κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός της Παιδείας». Απευθύνουμε, ξανά, δημόσια έκκληση προς τον κ. Στυλιανίδη, να ασκήσει τη δημοκρατική ευθύνη του και να δώσει άμεσα και καθαρά τις απαντήσεις της Κυβέρνησης στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Είναι το λιγότερο που οφείλει προς το δοκιμαζόμενο δημόσιο σχολείο και τους αγωνιζόμενους καθηγητές.